طريقة عمل السجق
مـنـتـديـات الـقـصـيـر الـبـحـر الأحـمــر :: عـــالـــم حـــــواء :: مـطـبــخ مـنـتـديــات الـقـصــيــر
صفحة 1 من اصل 1
طريقة عمل السجق
هتجيبى المنبار او يسمى العسبان
وتنظفيه كاالاتى
عرفه الخلا الطويله اللى بنشوى عليها الكفته
او اى سيخ رفيع
ونضعه على اول طرف العسبان اللى هو المنبار
وندخله ونقلب العسبان عليه
وبكدة اللى جوه هيكون بره
ونضفى بظهر السكين بشويش
علشان مش ينقطع منك
واغسليه كويس جدااااااااااا
وارجعى اقلبى تانى
بنفس الطريقه بوضع سن السيخ الرفيع او الخلا الطويله
واسحبى المنبار عليه حتى ينقلب لوضعه الاول
واللى بتعرف تنظف العسبان
فهمانى طبعا واللى مش تعرف تحاول تتعلم
نيجى بقا للحم
كيلو للحم
فص ثوم واحد مقطع صغير وبعدها دقى فى الهون او افرميه
المهم يكون ناعم
2معلقه كبيرة بهارات سجق
من عند العطار اطلبى شويه بجنيه
ملح حسب الرغبه
2معلقه فلفل اسود
2بهار للحم
نصف معلقه جوزة الطيب
واخلطى المقادير مع اللحم ولو حباتى
تفرمى حتت ليه
وحطيها يبقا تمام حسب الرغبه
وبعد خلطهم جيداااااااااا
تضعي اللحم فى وعاء به فجوه
المحقن
مثل الصورة ودخلى اللحم حتى يمتلىء
المنبار باللحم
والصور هتوضح كلامى
واى استفسار انا هرد عليكم
ان شاء الله
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
[/size]
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
سمكة القصير
مواضيع مماثلة
» طريقة عمل الكفتة
» طريقة عمل البيتزا
» طريقة عمل السينابون
» طريقة عمل البيتزا فى المنزل
» طريقة عمل دجاج كنتاكي
» طريقة عمل البيتزا
» طريقة عمل السينابون
» طريقة عمل البيتزا فى المنزل
» طريقة عمل دجاج كنتاكي
مـنـتـديـات الـقـصـيـر الـبـحـر الأحـمــر :: عـــالـــم حـــــواء :: مـطـبــخ مـنـتـديــات الـقـصــيــر
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى