طريقة عمل السينابون
3 مشترك
مـنـتـديـات الـقـصـيـر الـبـحـر الأحـمــر :: عـــالـــم حـــــواء :: مـطـبــخ مـنـتـديــات الـقـصــيــر
صفحة 1 من اصل 1
طريقة عمل السينابون
المقادير........
خمسة وثلاث ارباع كوب دقيق
ربع كوب سكر
ثلث كوب سمن
2 ملعقة خميرة
ملعقة ملح
اثنين ونصف كوب ماء
***الحشوة:
علبة سكر بني + نصف كاسة قرفة مطحونة .......
الصوص:
1حليب محلى كبير
12 حبة جبن كيري
تخلط في الخلاص الجك
الطريقة:
تعجن المقادير وتترك العجينه لمدة ساعة حتى تخمر
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
بعد ساعة من العجن تقسم العجينة الى 6 أو 5 أقسام
يفرد كل قسم ......
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
ثم يدهن بالزبدة السائلة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
ثم يرش بالحشوة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
وممكن انت تضعين الجوز او اللوز حسب الرغبه.......
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
ثم تلف على شكل اسطواني .
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
.....وتقطع الى شرائح
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
وتوضع في فرن درجة حرارته اقل من 200 وتترك لمدة 20 الى 30 دقيقه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
وفي هذا الاثناء يعمل الصوص بان تضعي مقادير الصوص المخلوطة في قدر على النار ثم تخلطيها
بعد اخراج الصينية من الفرن يصب الصوص عليها تترك حتى تبرد
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
وبالعاااااافية عليكم
خمسة وثلاث ارباع كوب دقيق
ربع كوب سكر
ثلث كوب سمن
2 ملعقة خميرة
ملعقة ملح
اثنين ونصف كوب ماء
***الحشوة:
علبة سكر بني + نصف كاسة قرفة مطحونة .......
الصوص:
1حليب محلى كبير
12 حبة جبن كيري
تخلط في الخلاص الجك
الطريقة:
تعجن المقادير وتترك العجينه لمدة ساعة حتى تخمر
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
بعد ساعة من العجن تقسم العجينة الى 6 أو 5 أقسام
يفرد كل قسم ......
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
ثم يدهن بالزبدة السائلة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
ثم يرش بالحشوة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
وممكن انت تضعين الجوز او اللوز حسب الرغبه.......
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
ثم تلف على شكل اسطواني .
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
.....وتقطع الى شرائح
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
وتوضع في فرن درجة حرارته اقل من 200 وتترك لمدة 20 الى 30 دقيقه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
وفي هذا الاثناء يعمل الصوص بان تضعي مقادير الصوص المخلوطة في قدر على النار ثم تخلطيها
بعد اخراج الصينية من الفرن يصب الصوص عليها تترك حتى تبرد
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
وبالعاااااافية عليكم
عماد الدين
رد: طريقة عمل السينابون
طيب خلى الجماعة عندك في البيت يجربوه وقوللي والله انا لو فاضية كنت عملته
سمكة القصير
رد: طريقة عمل السينابون
ايه الجمال ده يا عمده
حلوه الحاجه اللى اول مره اسمع عنها دى
لما نروح بنها المره الجايه نجربها انا وام محمد
اصلها تخصص اكلات جديده وجميله
حلوه الحاجه اللى اول مره اسمع عنها دى
لما نروح بنها المره الجايه نجربها انا وام محمد
اصلها تخصص اكلات جديده وجميله
عطر الياسمين
مواضيع مماثلة
» طريقة عمل البيتزا
» طريقة عمل السجق
» طريقة عمل الكفتة
» طريقة عمل كفتة البطاطس
» طريقة حفظ الجبن القريش
» طريقة عمل السجق
» طريقة عمل الكفتة
» طريقة عمل كفتة البطاطس
» طريقة حفظ الجبن القريش
مـنـتـديـات الـقـصـيـر الـبـحـر الأحـمــر :: عـــالـــم حـــــواء :: مـطـبــخ مـنـتـديــات الـقـصــيــر
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى