مـنـتـديـات الـقـصـيـر الـبـحـر الأحـمــر
طريقة عمل السينابون Image007



عزيزي الزائر king

عزيزتي الزائرة queen

يرجي التكرم بتسجيل الدخول اذا كنت عضو معنا

او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي

سنتشرف بتسجيلك

شـكــرا flower

إدارة الـمـنـتــدى farao


انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

مـنـتـديـات الـقـصـيـر الـبـحـر الأحـمــر
طريقة عمل السينابون Image007



عزيزي الزائر king

عزيزتي الزائرة queen

يرجي التكرم بتسجيل الدخول اذا كنت عضو معنا

او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي

سنتشرف بتسجيلك

شـكــرا flower

إدارة الـمـنـتــدى farao
مـنـتـديـات الـقـصـيـر الـبـحـر الأحـمــر
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

طريقة عمل السينابون

3 مشترك

اذهب الى الأسفل

طريقة عمل السينابون Empty طريقة عمل السينابون

مُساهمة من طرف عماد الدين الثلاثاء 18 يناير 2011, 2:11 pm

المقادير........
خمسة وثلاث ارباع كوب دقيق
ربع كوب سكر
ثلث كوب سمن
2 ملعقة خميرة
ملعقة ملح
اثنين ونصف كوب ماء
***الحشوة:
علبة سكر بني + نصف كاسة قرفة مطحونة .......
الصوص:
1حليب محلى كبير
12 حبة جبن كيري
تخلط في الخلاص الجك
الطريقة:
تعجن المقادير وتترك العجينه لمدة ساعة حتى تخمر

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

بعد ساعة من العجن تقسم العجينة الى 6 أو 5 أقسام
يفرد كل قسم ......


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]


ثم يدهن بالزبدة السائلة

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

ثم يرش بالحشوة

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]



وممكن انت تضعين الجوز او اللوز حسب الرغبه.......




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]



ثم تلف على شكل اسطواني .

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

.....وتقطع الى شرائح


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

وتوضع في فرن درجة حرارته اقل من 200 وتترك لمدة 20 الى 30 دقيقه

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

وفي هذا الاثناء يعمل الصوص بان تضعي مقادير الصوص المخلوطة في قدر على النار ثم تخلطيها
بعد اخراج الصينية من الفرن يصب الصوص عليها تترك حتى تبرد

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]
وبالعاااااافية عليكم
عماد الدين
عماد الدين



الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

طريقة عمل السينابون Empty رد: طريقة عمل السينابون

مُساهمة من طرف سمكة القصير الإثنين 24 يناير 2011, 11:13 pm

انا اول مرة اسمع عن  السينابون ده بس شكله كده لذيذ تسلم ياعمدة
سمكة القصير
سمكة القصير



الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

طريقة عمل السينابون Empty رد: طريقة عمل السينابون

مُساهمة من طرف عماد الدين الثلاثاء 25 يناير 2011, 10:10 am

شكرا يا سمكة
دى طريقة مبعوته لى على ايميلى
وانا معرفش ايه هى دى بردة
عماد الدين
عماد الدين



الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

طريقة عمل السينابون Empty رد: طريقة عمل السينابون

مُساهمة من طرف سمكة القصير الثلاثاء 25 يناير 2011, 9:43 pm

طيب خلى الجماعة عندك في البيت يجربوه وقوللي والله انا لو فاضية كنت عملته
سمكة القصير
سمكة القصير



الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

طريقة عمل السينابون Empty رد: طريقة عمل السينابون

مُساهمة من طرف عطر الياسمين الثلاثاء 01 مارس 2011, 1:10 pm

ايه الجمال ده يا عمده

حلوه الحاجه اللى اول مره اسمع عنها دى

لما نروح بنها المره الجايه نجربها انا وام محمد

اصلها تخصص اكلات جديده وجميله
عطر الياسمين
عطر الياسمين



الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

الرجوع الى أعلى الصفحة

- مواضيع مماثلة

 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى