الفطيــــر المشلتت
4 مشترك
مـنـتـديـات الـقـصـيـر الـبـحـر الأحـمــر :: عـــالـــم حـــــواء :: مـطـبــخ مـنـتـديــات الـقـصــيــر
صفحة 1 من اصل 1
الفطيــــر المشلتت
الفطيــــر المشلتت
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
المقادير
1 كيلو دقيق
1/2 كيلو زبدة
1 ملعقة صغيرة باكينج باودر
1 كوب سكر
1 كوب ماء
الطريقة
يخلط السكر والدقيق والباكينج باودر معا.
تقطع الزبدة لقطع صغيرة، ثم تضاف لخليط الدقيق.
يعجن الزبد مع الخليط بأطراف الأصابع حتى تتكون
لدينا كباتيل عجين صغيرة.
توضع العجين فوق مكان كبير مسطح مرشوش بالدقيق.
تفرد العجينة بالنشابة حتى تصبح بعرض 1/2 سم (1/3 انش).
لمنع التصاق العجينة بالسطح المستخدم للرق:
ترش العجينة بالماء بين الحين والآخر.
تقطع العجينة لعدة قطع متساوية.
تفرد كل قطعة من العجين حتى تصبح رقيقة جدا.
كيفية رق العجين: يضغط على العجينة بالنشابة الى
الأمام ثم ترفع النشابة بخفة وبسرعة.
تعاد نفس العملية حتى تصبح العجينة رقيقة جدا.
ترش العجينة بالقليل من الدقيق أثناء رق العجينة
حتى لا تلتصق العجينة بالسطح المستخدم للرق.
تدهن صينية دائرية بزبدة مذابة.
توضع قطعة من العجينة المرقوقة في الصينية وتدهن بالزبدة
ثم توضع قطعة أخرى وتدهن بالزبدة وهكذا حتى تنتهي الكمية.
تخبز في فرن حرارته 180 س (350 ف) حتى
يشقر سطح العجينة.
يرفع الفطير المشلتت من الصينية.
يأكل ساخنا أو بارد مع العسل أو مع الجبن المالح
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
المقادير
1 كيلو دقيق
1/2 كيلو زبدة
1 ملعقة صغيرة باكينج باودر
1 كوب سكر
1 كوب ماء
الطريقة
يخلط السكر والدقيق والباكينج باودر معا.
تقطع الزبدة لقطع صغيرة، ثم تضاف لخليط الدقيق.
يعجن الزبد مع الخليط بأطراف الأصابع حتى تتكون
لدينا كباتيل عجين صغيرة.
توضع العجين فوق مكان كبير مسطح مرشوش بالدقيق.
تفرد العجينة بالنشابة حتى تصبح بعرض 1/2 سم (1/3 انش).
لمنع التصاق العجينة بالسطح المستخدم للرق:
ترش العجينة بالماء بين الحين والآخر.
تقطع العجينة لعدة قطع متساوية.
تفرد كل قطعة من العجين حتى تصبح رقيقة جدا.
كيفية رق العجين: يضغط على العجينة بالنشابة الى
الأمام ثم ترفع النشابة بخفة وبسرعة.
تعاد نفس العملية حتى تصبح العجينة رقيقة جدا.
ترش العجينة بالقليل من الدقيق أثناء رق العجينة
حتى لا تلتصق العجينة بالسطح المستخدم للرق.
تدهن صينية دائرية بزبدة مذابة.
توضع قطعة من العجينة المرقوقة في الصينية وتدهن بالزبدة
ثم توضع قطعة أخرى وتدهن بالزبدة وهكذا حتى تنتهي الكمية.
تخبز في فرن حرارته 180 س (350 ف) حتى
يشقر سطح العجينة.
يرفع الفطير المشلتت من الصينية.
يأكل ساخنا أو بارد مع العسل أو مع الجبن المالح
عطر الياسمين
رد: الفطيــــر المشلتت
تسلم الأيادى
و الله الواحد فعلا بيحب الفطير المشلتت
بس أنا من رأيى
بدل التكلفة دى الواحد يشتريه جاهز
بلا وجع دماغ
إيه ضمن الواحد بعد ما يصرف التكاليف دى الفطير ما بيوظش
ممكن الأنبوبة تشطب و هو فى الفرن مثلا
أو ممكن يتحرق
و لا إيــــــــــــــــــــــــــــــــه؟؟؟؟
و الله الواحد فعلا بيحب الفطير المشلتت
بس أنا من رأيى
بدل التكلفة دى الواحد يشتريه جاهز
بلا وجع دماغ
إيه ضمن الواحد بعد ما يصرف التكاليف دى الفطير ما بيوظش
ممكن الأنبوبة تشطب و هو فى الفرن مثلا
أو ممكن يتحرق
و لا إيــــــــــــــــــــــــــــــــه؟؟؟؟
المدير العام
رد: الفطيــــر المشلتت
صح طبعا يا ابو عبدالله
وبعدين الفطير له ناسه مش كل منهب ودب يقول انا بعرف اعمل فطير
وبعدين الفطير له ناسه مش كل منهب ودب يقول انا بعرف اعمل فطير
شريف محمد
رد: الفطيــــر المشلتت
بيقولو عندنا في الصعيد ..الخايبة بنت الخايبة للبنت اللي مش بتعرف تعمل فطير.....مشكلة الفطير انه محتاج وقت مش اكتر لكن عمله سهل وممتع والله ............مشكورة ياعطر الياسمين
سمكة القصير
رد: الفطيــــر المشلتت
شريف محمد كتب:صح طبعا يا ابو عبدالله
وبعدين الفطير له ناسه مش كل منهب ودب يقول انا بعرف اعمل فطير
واللى بتعمل ليك الفطير فى البيت قول الصراحه وحش
يعنى صح ممكن الانبوبه تعملها معايا بس بيطلع فطير جميل
وياعمر عمر الجاهز ما يكون بنظافه واهتمام اللى فى البيت
وكمان اوفر مشكور مروركم جميعا
ومش هعزمك على فطير يا عمر علشان حرمنا عليكم اكل المنتدا
يعنى صح ممكن الانبوبه تعملها معايا بس بيطلع فطير جميل
وياعمر عمر الجاهز ما يكون بنظافه واهتمام اللى فى البيت
وكمان اوفر مشكور مروركم جميعا
ومش هعزمك على فطير يا عمر علشان حرمنا عليكم اكل المنتدا
عطر الياسمين
رد: الفطيــــر المشلتت
طيب هو إنتى حد جاب سيرتك!!!!
هههههههههههههههههههههه
إحنا بنقول الأنبوبة لو شطبت
هو إنتى الأنبوبة شطبت معاكى و لا إيه؟؟؟؟
ههههههههههههه
و على العموم برضه مش مشكلة
فى محلات بتعمل فطير على أعلى مستوى
و المحلات دى نضيفة برضه
هههههههههههههههههههههه
إحنا بنقول الأنبوبة لو شطبت
هو إنتى الأنبوبة شطبت معاكى و لا إيه؟؟؟؟
ههههههههههههه
و على العموم برضه مش مشكلة
فى محلات بتعمل فطير على أعلى مستوى
و المحلات دى نضيفة برضه
المدير العام
رد: الفطيــــر المشلتت
الخبر اللى اشد من انبوبه الفطير
فى البلد انبوبه السمك خلصه هى كمان
يبقا ايه
هههههههههههههههههههههههههههه
بينهم لنفعين في ده ولا ده
فى البلد انبوبه السمك خلصه هى كمان
يبقا ايه
هههههههههههههههههههههههههههه
بينهم لنفعين في ده ولا ده
شريف محمد
رد: الفطيــــر المشلتت
حلوة يا أبو يارا
و بعد كده بلاش شماعات يا سمسمة
إعترفوا إنكم فاشلين
و بعد كده بلاش شماعات يا سمسمة
إعترفوا إنكم فاشلين
المدير العام
مـنـتـديـات الـقـصـيـر الـبـحـر الأحـمــر :: عـــالـــم حـــــواء :: مـطـبــخ مـنـتـديــات الـقـصــيــر
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى